fbpx

Ben jij een coach, therapeut, trainer, consultant, adviseur of oefen je een vrij beroep uit?

Ik ook. Al meer dan 20 jaar consultant.

Ben je ook altijd blij dat je om 17:00 kan stoppen en van je vrije tijd kan genieten? Waarschijnlijk niet hé. Welke zelfstandige heeft er nu gedaan om 17:00? Dan begint deel 2 van je werkdag pas. Offertes maken, facturen opvolgen, e-mails beantwoorden,...

Ja, ik ken het. Ik heb het ook meegemaakt. Maar dat is voor mij verleden tijd. De laatste jaren werk ik zelfs minder dan de gemiddelde werknemer. Maar ik krijg wel veel meer werk gedaan.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben nog steeds een 'one man show'. Ik doe nog alles zelf. Ik heb geen personeel.

Wat ik wel heb is een goed systeem. Een systeem waarmee ik meer werk gedaan krijg in minder tijd. Daarbovenop heb ik een perfect overzicht van al mijn taken en verantwoordelijkheden. Ik weet perfect wat er de komende dagen, en zelfs weken op mij afkomt. Natuurlijk zijn er regelmatig onverwachte dingen die op mij afkomen, maar door dat perfecte overzicht kan ik daar heel snel op reageren.

Ik heb geen last meer van:

Wakker liggen van het werk

Ik kruip in mijn bed en ik val in slaap. Vroeger was dat anders. Dan ging er nog vanalles door mijn hoofd.

  • 'Morgen mag ik dat niet vergeten.'
  • 'Hopelijk reageert die morgen.'
  • 'Heb ik die offerte nu al doorgestuurd?'
  • 'Wanneer gaat die klant nu betalen?'
  • ...

Mijn e-mail

Vroeger stonden er tientallen ongelezen e-mails in mijn inbox. En de meeste daarvan had ik al eens gelezen. Maar ja, ik moest er nog iets mee doen. Dus dan zette ik die terug op ongelezen. Nu zijn mijn inboxen elke dag minstens 1 keer helemaal leeg. (Dat is trouwens een zaaaaalig gevoel)

Stress

Man, man, man... Ik herinner het mij nog goed.
  • Van hot naar her rijden en tegelijkertijd nog een paar dringende telefoontjes doen
  • Die telefoon die niet stilstaat. Je probeert je werk te doen maar je wordt de hele tijd afgeleid. Wie heeft die GSM ooit uitgevonden?
  • En ondertussen zie je de hele tijd e-mails binnenkomen.
  • Dan gaat er iets mis bij een klant. Lap... je planning overhoop.
  • ...

Klanten verliezen

Dat was een tiental jaren geleden wel anders. Ik reageerde veel te laat op vragen van potentiële klanten, reageerde soms zelfs niet op e-mails, kreeg mijn offertes niet op tijd buiten, nam telefoons niet op,...

Die onbekenden in huis

Ik overdrijf natuurijk wel een beetje. Mijn gezinsleden zijn nooit onbekenden geweest. Maar ik moet toegeven dat ik er niet genoeg was. En als ik dan toch thuis was, ja... dan moest er toch nog gewerkt worden. En dan was ik er dus eigenlijk ook niet.

Iets vergeten

Ik vergeet niets meer. Alles zit in mijn systeem. Maar dan ook echt alles hé. Niet alleen de taken voor vandaag en morgen en de komende weken. Neen, alles. Ook de dingen die ik ooit misschien nog eens wil doen. En dat geeft zoveel rust in je hoofd. (nog zo'n zalig gevoel 😀)

Next level?

Wil jij je ondernemerschap naar een hoger niveau tillen en extra tijd krijgen?

Dat kan.

Als je weet dat de productiviteit van mijn deelnemers met minimum 15% stijgt, dan wil dat zeggen dat je op een jaar tijd bijna 2 volledige maanden extra tijd hebt. Stel je voor dat je die 2 maanden kan factureren aan klanten.

Ik zou het wel weten 😜.

Zullen we samen eens kijken of ik jou kan helpen?

Boek hieronder rechtstreeks in mijn agenda een afspraak voor een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin gaan we samen kijken waar jij momenteel mee worstelt en of ik je kan helpen. En weet dat ik als ik voel dat ik je niet kan helpen, dat ik dat ook ga zeggen. Want ja, af en toe weiger ik mensen. Als ik merk dat er onderliggende problemen zijn die ik niet kan oplossen dan ben ik daar heel eerlijk in.

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26