Een volledig overzicht van al onze blog posts over efficiënter werken

Over een misvatting gesproken

Mensen denken dat als ze alles op lijstjes zetten dat ze dan meer werk hebben.
Maar dat is natuurlijk een grote misvatting.

Lees er alles over in deze blog post.

Je kan je pas goed voelen bij wat je niet doet, als je weet wat je niet doet

Enkele weken geleden kwam er plots een dringende grote opdracht op mijn takenlijst. Niet groot in de zin van een dikke klant maar eerder groot omdat er op korte termijn heel wat voorbereidend werk moest gebeuren. En zoals de meeste professionals heb ik geen gebrek aan werk :-) Het zag er naar uit dat ik zo goed als alles moest laten vallen om dit project tot een goed einde te brengen.
4 GEWOONTES DIE JE PRODUCTIVITEIT OM ZEEP HELPEN

4 GEWOONTES DIE JE PRODUCTIVITEIT OM ZEEP HELPEN

We brengen heel wat tijd door op het werk. Logisch, we moeten centjes verdienen. Maar hoe productief zijn we eigenlijk op kantoor? Hoeveel keer per dag ben je afgeleid door het lawaai in je omgeving (lang leve de landschapsbureau's), door collega's met vragen, door je telefoon,... ? Hoeveel keer is het plots 17:00 en ben je moegewerkt maar heb je geen idee wat je de hele dag gedaan hebt?
5 tips om meer gedaan te krijgen

5 tips om meer gedaan te krijgen

Ik denk dat de meeste mensen wel meer gedaan willen krijgen op een dag, productiever zijn, efficiënter werken,... En niet alleen op het werk maar ook thuis. De meeste mensen hebben thuis meer ‘projecten’ dan op het werk. Als je de volgende 5 tips volgt zal je merken dat je op het einde van de week meer gedaan gekregen hebt.
WAAROM HET BEPALEN VAN DE JUISTE EERSTVOLGENDE ACTIE ZO BELANGRIJK IS

WAAROM HET BEPALEN VAN DE JUISTE EERSTVOLGENDE ACTIE ZO BELANGRIJK IS

Tijdens een opleiding bespreken we elk van de 5 stappen van GTD in detail. En bij de eerste stap, verzamelen, vraag ik de deelnemers om in hun handtas of portefeuille of rugzak of... te kijken of er spullen in zitten die er eigenlijk niet in thuis horen. En meestal vinden ze wel iets. De laatste keer haalde één van de deelnemers een opgevouwen A5-je uit haar portomonee. Dat A5-je was al zodanig versleten dat het met de nodig voorzichtigheid moest behandeld worden. We hebben er dan ook de rest van de dag naar gerefereerd als 'het voddeke'.
A penny for your thoughts

A penny for your thoughts

Enkele weken geleden las ik een blog van een collega-GTD-trainer in Groot-Brittanië. Ik vond hem zo goed dat ik gevraagd heb of ik hem mocht vertalen en gebruiken op mijn blog.
Checklijsten

Checklijsten

Eén van de bekende uitspraken van David Allen is "Never have the same thought twice. Unless you like that thought." Waarmee hij wil zeggen dat als je een idee of gedachte hebt, dat je die onmiddellijk in je vertrouwde systeem moet steken. Net zoals je met afspraken doet. Die stop je ook onmiddellijk in je agenda zodat je er niet meer aan hoeft te denken.
Verhuizen met GTD

Verhuizen met GTD

Het is eindelijk zover. 3 weken geleden zijn we terug verhuisd naar onze verbouwde woning. Na 1 jaar in Tienen gewoond te hebben zijn we blij om terug in ons vernieuwde stulpje in Hoegaarden te wonen. We hebben dus een verhuis achter de rug. En ik dacht dat het misschien wel eens interessant voor jullie kon zijn om te schrijven over hoe zo’n verhuis er aan toe gaat met GTD. Vooral de aanloop naar de verhuis eigenlijk. Want verhuizen is vooral inpakken, sleuren en terug uitpakken. GTD kan daar niet bij helpen. Het blijft een vervelende klus. Maar tijdens de weken en maanden voor de verhuis kwam GTD zeker van pas.
Prioriteit wordt zwaar overschat

Prioriteit wordt zwaar overschat

Ik heb het in mijn vorige post al even aangehaald. In GTD is prioriteit niet het belangrijkste om te beslissen wat je als volgende gaat doen. Integendeel... Het staat als laatste op de lijst van vragen die je je moet stellen om te beslissen wat je volgende taak is die je gaat doen. Als je dat aan iemand vertelt dan verklaart die je meestal voor gek. En toch is het heel logisch.
Alles verzamelen. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Alles verzamelen. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Als je met Getting Things Done® start is een mind dump het eerste wat je moet doen. Bij een mind dump gebruik je een triggerlijst die je overloopt om zoveel ideeën, gedachten, taken,... te vangen.
Druk druk druk

Druk druk druk

Het is een beetje een modewoord. Iedereen heeft het druk. De ene natuurlijk al meer dan de andere. En dan zijn er de mensen die er ook graag over opscheppen. Alsof je het tegenwoordig druk moet hebben om aanvaard te worden. Bullshit natuurijk. Persoonlijk kijk ik meer op naar mensen die het allemaal rustig aan doen en gelukkig zijn.

Subscribe to Our Newsletter:

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26